Intensivkurs Stockholm

Ta ditt körkort snabbt, enkelt och effektivt | 08-91 82 82

Intensivkurs

Snabbaste vägen mot körkort

En intensivkurs är det i särklass smidigaste sättet att ta körkort. Eftersom det blir lättare att fokusera på utbildningen är det också kostnadseffektivt.

Att ha ett körkort innebär en större frihet och öppnar upp dörrar som tidigare varit låsta. Det ställs exempelvis högre krav på körkort vid arbetsintervjuer och annat och därför är det viktigt att man också har. Dessutom – det är roligt att köra bil också!

bil förare

Ofta tar man sitt körkort inom loppet av något år efter att man fyllt 18 år och tyvärr är det också så att ju längre man skjuter upp det, desto svårare blir det också att ta det. Det handlar om bristen på tid – ju äldre man blir desto mindre tid har man i regel att avsätta för att verkligen ta sitt körkort och därför passar en intensivkurs ofta väldigt bra i sådana lägen. Att genomföra en intensivkurs innebär att man inom en kortare period får lära sig all teoretisk kunskap och de praktiska moment som bilkörning handlar om.

Man får vara beredd att kämpa hårt, vara disciplinerad och verkligen ge sitt yttersta då man genomför en intensivkurs – belöningen kommer alltid i den eftertraktade rosa lappen.

Tre intensivutbildningar av högsta klass

Globens Trafikskola erbjuder tre varianter av intensivutbildningar och båda utgår från vilken körvana våra kunder har. För den som har god körvana finns en kurs på fem dagar. För den som inte har någon- eller begränsad vana så sker intensivutbildningen under 10 eller 13 dagar. Vi har något som passar alla. Vi rekommenderar att du tar en testlektion innan du väljer utbildning så att du får en utbildning som passar din aktuella förmåga.

Gemensamt för våra intensivutbildningar är att de är oerhört intensiva med många lektioner per dag. Parallellt med lektionerna kommer det även att ske teoriträning samt tester på datorn. Det är fullspäckade dagar vilket kräver att du avsätter ordentligt med tid för att ha möjlighet att klara av dem. Att genomföra en intensivkurs gör att man inte glömmer bort den kunskap man fått utan att man kan behålla denna vid sin uppkörning, sin halkbana och sitt teoriprov. Efter utförd intensivutbildning är målsättningen att du ska ha möjlighet att klara av att ditt körkort utan större problem. Ibland kan det behövas extra lektioner men då kan vi alltid lösa det genom att boka in dem på plats.

bil telefon

Våra intensivutbildningar

Om vi kortfattat förklarar vad som krävs och vad som ingår i våra olika intensivutbildningar så kan du lättare hitta den som passar bäst för just dig.

5-dagarsutbildningen

Denna utbildning är speciellt framtagen för dig som har relativt god körvana och bara behöver den sista pushen i jakten på körkort.

Inför den här utbildningen är det en fördel om du kan (eller har haft viss erfarenhet av); Starta mjukt och ryckfritt, krypköra i backe, slalom, uppfångning, anpassa din körning till och från en korsning (vidare instruktioner ges om vad detta innebär), vänstersvängar där du – i svängen – växlar från ettan till tvåan, köra på huvudled och icke-huvudled (högerregeln). Det var några av de saker som vi anser att det är en fördel om du redan innan har en viss erfarenhet av för att ha bästa möjlighet att ta ditt körkort efter denna fullspäckade 5-dagars intensivkurs.

Du lär dig bland annat: Cirkulationstrafik, lands- och motorvägskörning, riskbedömning, körning mot mål och en provliknande körning.

10-dagarsutbildningen

Här befinner dig dig någonstans i början eller mitten av din körkarriär – du har kört lite men känner att du behöver mer. Du kan ta denna även om du helt saknar tidigare körvana men kan då komma att få det relativt svårt att hänga med.

Det är en fördel om du innan du börjar den här kursen bland annat kan eller har viss erfarenhet av; Starta mjukt och ryckfritt, krypköra i backe, kraftig inbromsning med mjuk avslutning och uppfångning.

Det du får lära dig, utöver det som står i femdagarsprogrammet är bland annat: Backa, parkera och vända, förstå hur du ska köra på huvudled och icke-huvudled och därefter bygger vi allt eftersom efter det som sker i femdagarsintensiven.

13-dagarsutbildningen

Detta är den mest utförliga utbildningen av alla som vi har att erbjuda. Den är främst framtagen för dig som har mycket begränsad körvana och som har behov att gå genom allt från grunden.

För att få ut allra mest av våra intensivutbildningar rekommenderar vi alltså att du har någon form av körvana. Välkommen in på en testlektion så kan vi tillsammans komma fram till en lösning som är skräddarsydd efter din förmåga. För vissa kan det räcka med en testlektion och några få lektioner innan man är redo för en intensivutbildning och för vissa krävs det mer tid innan körningen sitter tillräckligt bra för att man ska kunna hänga med i det höga tempot. Oavsett vilket har vi de resurser som krävs för att hjälpa dig att ta ditt efterlängtade körkort.

Välkommen till Globens Trafikskola!

Tveka inte att höra av dig om du har några frågor.

Boka din intensivkurs hos Globens Trafikskola!